Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Amindenit! blog

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT! EZENTÚL AZ ÚJ POSZTOKAT A HUMBUG.BLOG.HU CÍMEN OLVASHATJÁTOK!

Hirdetés

Humbug blog

Facebook oldal

Google+ oldal

Az Illuminátusok Kártyája

2011. augusztus 06. 19:47 | SODor

A legutóbbi eszmecsere alkalmával merült fel, hogy az Illuminátusok Kártyáiban benne van a jelen világunk jövője. Elég merész kijelentés ez, mondhatni, és nekem, mint szkeptikusnak még inkább annak hat. Viszont kíváncsi és nyílt gondolkodású is vagyok, így mint mindennek, ennek is utána jártam.

Mit állítanak az Illuminati kártyajátékról?
Kivételesen nem azzal kezdeném, hogy mi is az Illuminati, vagy az Illuminátusok Kártyái, hanem hogy mi az, amit állítanak róla. A bevezetőben már említettem, hogy állítólag benne van a világunk sorsa, ami nem túl kecsegtető. A kártyákból ugyanis kiderül az Illuminátusok sötét terve. A kártya megalkotója állítólag megsejtette az Illuminátusok tervét, és ilyen kártyákba rejtette el az üzenetet, amelyet a nyílt gondolkodásúak könnyen kiolvashatnak. Amolyan rejtett figyelmeztető jelként funkcionál. Azonban a CIA és az Illuminátusok is megszaglászták, hogy Steve Jackson (a kártya alkotója) tud a tervekről. A CIA meg is kereste SJ-t, lefoglalta a gépeit, majd nyomatékosan megkérte rá, hogy ne jelentesse meg a kártyajátékot. Állítólag az Illuminátusoktól is megkeresték, hiszen aggódtak a tervek kitudódása miatt. A lefoglalt szerver és egyéb gépekért az SJ Games (SJ cége) pert indított, amit meg is nyert. A játék már 1990-ben készen volt, viszont emiatt csak 5 évvel később, 1995-ben jelent meg a piacon.

A jövőbe mutató kártyák
Most akkor jöjjenek azok a kártyák, amelyeket leggyakrabban emlegetnek.

Terrorist Nuke


Ezen a kártyán az látható, amint felrobbantják a World Trade Center, egyik tornyát, majd a leírásból kiderül, hogy terrorista cselekménynek állítják majd be, pedig nem az.

Pentagon


Ezen az látható, hogy az Illuminátusok felrobbantják a Pentagon egy részét.

Population Reduction


Ezen a kártyán az látható, hogy az Illuminátusok nagyarányú népesség csökkentést fognak végrehajtani, és végső soron ez is lesz a tervük. (Állítólag idén novemberben 7 milliárdról, 1 milliárdra fog csökkeni a Föld népessége.)

Center of Disease Control


A CDC szabadjára enged egy biológiai fegyvert, ami lassan öl. Lassan ható vírus és az a Tervük, hogy sokakat megbetegítsenek, gyógyszerekkel és vakcinákkal.

Epidemic


Az elszabadult vírus járvánnyá dagad, katasztrófát okoz és karantént eredményez.

Combined Disasters


Ezen kívül még tervbe van, hogy kombinálják a különböző katasztrófákat, ezzel is milliók halálát okozzák.

Earthquake Projector


Sokan a HAARP-al azonosítják ezt a kártyát. Földrengéseket előidéző hatalmas szerkezet.

Kill for Peace

 

Gyilkolni fognak a béke jelszava alatt, így akarják eladni magukat, és háborút szítanak, hogy megvédjék a békét, ezzel viszont sokakat megtévesztenek.

Tehát a kártyák feltárják előttünk a jövőt, az Illuminátusok Tervét. Állítják. Nos akkor nézzük meg, hogy mi is ez valójában?

Mi az Illuminati?
Az Illuminati egy könyvön alapuló kártya játék. A könyv, ami a játék alapját képezi, az Illuminátusok! trilógia, amelyet Robert Shea és Robert Anton Wilson írt, és 1975-ben jelent meg az első kiadása. A trilógia egy szatirikus, posztmodern sci-fi kalandregény, amelyet teljesen átitatnak a drogok-, a szex - és a mágia.

Steve Jackson 1981 szeptemberében Dave Martin szabadúszó művésszel beszélgettek a könyvről, hiszen mindkettejük érdeklődését felkeltette a mű, így fel is vették a kapcsolatot az írókkal és megegyeztek a szerzői jogokról. Így indult az Illuminati kártyajáték története.

Tehát már az az állítás, hogy Steve Jackson valamit megsejtett az Illuminátusok Tervéből, itt meg is dől, hiszen egy könyv alapján készítette el a kártyákat. Legfeljebb az írók sejthettek meg valamit a tervekből, de a regények sztorija a földtől elrugaszkodott, ráadásul drogos hallucinációktól, önmaguknak ellentmondó karakterektől és önromboló történetszálaktól hemzsegnek a könyvek. Az íróknak ezekkel éppen az volt a célja, hogy görbe tükröt állítsanak a világ elé. (Sajnos nem tudok róla, hogy Magyarországon kaphatóak lennének-e a könyvek, mindenesetre nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Megtaláltam a könyveket pdf és txt formátumban is, viszont angol nyelvűek.)

A kártyajáték első kiadása 1982 júliusában jelent meg, Pocket Box formátumban, és viszonylag nagy sikere lett. Tehát nem 1995-ben, mint ahogy a lelkes hívők hiszik. Amiről ők beszélnek, az a játék Deluxe kiadása, szépen elkészített, színes kártyákkal.

A kártyacsomagot többször is bővítették és különböző kiadások is megjelentek, igazából erre kár is vesztegetni a szót, akit érdekel az látogasson el a készítők honlapjára. A játék egyébként megvásárolható, $34.95-ért, nagyjából 6500Ft-nak megfelelő összegben. A kártyajátékról (szabályok, stb.) bővebben a Wikipédia-n olvashattok.

Érdemes viszont szót ejteni Steve Jackson-ról, a játék megalkotójáról. Ő az a Steve Jackson, aki több sci-fi és kalandregény szerzője, több szerepjáték elkészítője, valamint az ún. lapozgatós könyv műfajának megteremtője, és a Dungeons&Dragons alapú szerepjátékok első európai forgalmazója. Tehát mondhatni, hogy egy nagyon kreatív emberrel van dolgunk, akinek fantáziája határtalan és jártas a kaland és sci-fi műfajban. Mégis, hogy lehetne hiteles forrás egy ilyen ember? Ez ugyanaz, mint amikor sokan elhitték, vagy még ma is elhiszik, Dan Brown regényeinek minden szavát. (Hozzáteszem, olvastam az Angyalok és Démonokat, valamint a Da Vinci-kód-ot is, és szerintem nagyon izgalmasak, szórakoztatóak, de nem kell elhinni belőlük semmit.)

Megtehetném, hogy ettől a ponttól kezdve már nem is foglalkozok az egésszel, de nem teszem, mert a valóság is van olyan izgalmas, mint az összeesküvés-elmélet. Nézzük tovább! Azt állítják, hogy a CIA megkereste Steve Jakcson-t, lefoglalt egy csomó gépet és adathordozót, mert ugye megsejtették, hogy tud az Illuminátusok Tervéről. A történet sántít, és a valóságban némiképpen másként történtek az események. Valóban lefoglalták a gépeket, de az ok nem az volt, hogy Steve Jackson megneszelte a Tervet.

Az 1980-as években Amerika-szerte nagyszabású razziákat tartottak a hackerek, valamint az akkor divatos ún. phreakerek ellen. Ők elsősorban a telefonrendszerrel éltek vissza, valamint a bankkártyák adataival. Az Amerikai Titkos Szolgálatnak volt egy Operation Sundevil fedőnevű akciója, amely során megfigyelték a gyanús személyeket és mindenféle kopogtatás vagy köszönés nélkül rájuk törték az ajtókat és házkutatást tartottak náluk. Az akció akár feledésbe is merülhetett volna, sőt akár teljesen titokban is maradhatott volna, ha az SJ Games egyik alkalmazottja véletlenül nem tölt le illetéktelenül egy, a 911-es vészhívó rendszerről szóló dokumentumot. Így a teljes cég és maga Steve Jackson is a Sundevil akciócsoport célkeresztjébe került, majd lefoglalták a gépeket, melyen több játék terve és céges adatok is voltak. Steve Jackson bíróságra vitte az ügyet, amelyet a média is figyelemmel követett, és az SJ Games győzelmével ért véget. Ezért jelent meg csak 1995-ben az Illuminati Deluxe, és nem azért, mert egyesek nem akarták.

Ez egyébként is finoman szólva badarság és logikátlan. Gondoljunk bele! Két szervezet is azt akarja elérni, hogy SJ ne adja ki a játékot, amelyből az Illuminátusok Terve kiderül. Először csak szép szóval próbálkoznak, már amennyire a gépek lefoglalása annak minősül. Viszont nem értem, hogy miért nem hallgattatták el inkább? A CIA elég nagy, az Illuminátusok pedig elég titkos ahhoz (ha feltételezzük, hogy léteznek…), hogy egy gyilkosságot is öngyilkosságnak állítsanak be, de mégse ez történt. Steve Jackson mind a mai napig él…

Akkor térjünk rá a kártyákra! Az Illuminati Deluxe kártyajátékban 110 kártya van, és milyen meglepő, hogy ennek csak a töredékével, kb. 10-zel foglalkoznak a konteósok. Azért elég rossz arány, nem? A kártyáknál ugyanaz a szitu, mint Nostradamus jóslatainál. Nostradamus is rengeteg jóslatot készített, mégis csak pár „vált valóra”, de már rögtön pontosítok is (mielőtt megköveznétek). A jóslatok egyike se vált valóra, csak mi, utólag mondjuk rá, hogy valóra váltak. A versek szövegét mindenki kénye-kedve szerint értelmezi. Ugyanaz a vers ráhúzható London leégésére, vagy az Ikertornyok összedőlésére, de több vers állítólag Magyarország sorsáról is tudósít. Ezek kifordítások, ferdítések, értelmezésbeli különbségek, éppen ezért olyan népszerűek Nostradamus jóslatai. Általánosságokról ír, gyakran ismétlődő motívumokat használ, amelyek mindig, minden korban aktuálisak, és az aktuális kor Nostradamus hívői a saját korukhoz igazítják a versek értelmezését.

Ugyanezt látom a kártyáknál, utólag már könnyű értelmezni őket. Tehát, valójában nem a jövőt tárják fel elénk, hanem a múltat, és azt, amit mi belemagyarázunk, és bele szeretnénk látni.

Ott van például az utolsó kártya, a Kill for Peace, a kártya ábrájáról is, de a kísérő szövegről is nekem egyből a vietnámi háború jutott eszembe. Az, hogy most a terror elleni háborúnál ugyanúgy, a békéért vívott harcról és az anyaföld, a haza védelméről beszélnek, nem meglepő. Lényegében nem sok olyan háború volt a történelem során, amelyeknél ne ezeket hangoztatták volna, a legjobb védekezés a támadás elvét alkalmazva, mindig a hazát védték. A középkori keresztes hadjáratokról nem is beszélve.

A Terrorist Nuke kártyán se egyértelműen azt mondják, hogy a WTC-t robbantják majd föl, annak elkövetési módjáról szintén nem esik szó. Kis túlzással ha az Empire State Building-et robbantják fel, akkor is bele tudnák magyarázni a kártyába ennek jelentését. Persze, egyértelmű, hogy miért nem az Empire State Building-re és miért a WTC-re hasonlító tornyokat rajzoltak a kártyára. 1995-ben ugyanis már túl voltak egy a WTC ellen elkövetett terrorcselekményen az amerikaiak, így nem meglepő, hogy ez került fel a kártyára.

Összegzésül mit is mondhatnék? Végigvettem az állításokat, megvilágítottam egy másik nézőpontból azokat, és teljesen más képet mutatnak. Bár tény, a kártyák egy része valóban nagy hasonlóságot mutat a jelen kor problémáival, de gondoljunk csak bele, hogy 1995-ben adták ki! 1995-ben is ugyanazok a problémák voltak, mint napjainkban, ugyanattól féltek az emberek, mint ma. Mondhatni, semmi sem változott a világ azóta. Akkor, hogyan jósolhatná meg a jövőt egy pakli kártya? Szerintem sehogy…

Címkék: érdekes jövő internet könyv katasztrófa vírus háború összeesküvés ember világvége érdekességek meghökkentő elképesztő

9 komment