Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Amindenit! blog

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT! EZENTÚL AZ ÚJ POSZTOKAT A HUMBUG.BLOG.HU CÍMEN OLVASHATJÁTOK!

Humbug blog

Facebook oldal

Google+ oldal

Üvegpiramisok a Bermuda-háromszögben?

2012. június 28. 09:54 | SODor

Gábor Glindorph Raffai ajánlotta figyelmembe ezt az érdekességet. Egyes honlapok azt állítják, hogy a Karib-tenger mélyén, a Bermuda-háromszög néven elhíresült területen, a tengerfenék mélyén üvegszerű, áttetsző piramisokat találtak tudósok. Ez rengeteg anomáliát megmagyarázhat, szerintük. A piramisok szerintük, Atlantisz eltűnt civilizációjának hagyatéka lehet. Vannak videók is erről és képek is, így hát gondoltam megnézem a bizonyítékokat, és utánajárok az üvegpiramisok rejtélyének.
uvegpiramis1.jpg
A képen már látható, hogy egyrészt borzasztóan rossz minőségű, másrészt, hogy Photoshop munka. Logikusan gondolkodva: azt írják, hogy nagyobb, mint a Kheopsz-piramis, azaz több mint 146,7 méter, és a boszniai „piramisok” méretéhez hasonlítják, azaz kb. 220 méter. Nos nem sikerült utánajárnom, hogy a Bermuda-háromszögben, a tenger alatt mennyi a látótávolság, a Sargasso-tengerről olvastam, hogy 61 méter, ez van legközelebb hozzá. Tehát ha feltesszük, hogy ennyi, akkor a kép el sem készülhetett volna, mert 61 méterről aligha lenne befogható egy 220 méteres objektum. Arról ugye nem is beszélve, hogy csoda lenne, ha ennyi időt mindenféle rongálódás nélkül kibírna, de hát ugye itt valóban csodapiramisokról van szó, tehát egyesek szerint ez elképzelhető.


A videókban sincs semmi konkrétabb, a különböző photoshoppolt képen kívül, a fenti videó végén látható kép, amin búvárok vannak, az valójában egy másik, vitatott "piramis", a Japán partjainál található, Yonaguni-piramis, ami szerintem is, inkább csak természeti képződmény nem pedig lépcsős piramis. Bővebben itt olvashattok róla.
Ha mindez nem lenne elég, kb 10 percnyi keresgélés után kiderült, hogy az 1991, májusi Weekly World News közölt le egy cikket. A Weekly World News pedig, mint tudjuk, a legnagyobb külföldi álhíreket közlő újság, illetve újabban csak álhírportál, mert nyomtatása megszűnt.
Innen pedig már könnyen kikövetkeztethető, hogy ezt az álhírt vették át egyesek, alakították át, kicsit módosították, színesítették, hozzátettek vagy éppen elvettek a sztoriból, de mindegyiknek ez az alapja. Szerintem innentől kezdve nincs miről beszélnünk.
wwn01.jpg
wwn03.jpg

Címkék: kamu átverés rejtély bermuda háromszög piramisok