Szívbetegség
2022. február 08. írta: Mag László

Szívbetegség

A szívbetegség szerencsére elég ritka a kedvtelésből tartott madaraknál, de az éves egészségügyi ellenőrzések során észlelt rendellenességeket lehetőség szívvizsgálatokkal és EKG monitorozással tovább vizsgálni egy megfelelő kardiológus szakorvos bevonásával, így lehetővé téve a legjobb ellátást és a kimenetel javulását.

szivbetegsegek-1.jpg

A papagájok (és még néhány sólyommadár) tolltépését úgy írták le, mint az öngyógyítás tükörképét és módszerét a szorongás valamilyen formájának orvoslására. Az esetek túlnyomó többségében ez a fejlődési, kezelési, táplálkozási és tartási tényezők kombinációja miatt alakul ki, illetve viselkedési és betegség-tényezőkből adódik.

szivbetegsegek-2.jpg

De bármi legyen is a kiváltó ok, ha a viselkedés hosszabb ideig fennáll, gyakran válik egy keményen beidegződött, önjutalmazó szokássá, és mint ilyen, még akkor is, ha a kezdeti okokat kezelték, gyakran tovább fejlődik, és rendkívül nehéz, ha nem lehetetlen kigyógyítani belőle a papagájt.

szivbetegsegek-3.jpg

Megfelelő tartás és kezelés, az alapbetegségek felismerése/kezelése és a megfelelő képzés/takarmányozás korai megkezdése - például ezekkel remélhetőleg megelőzhető, vagy legalábbis drámaian csökkenthető ennek a rendkívül frusztráló és bosszantó betegségnek az előfordulása. Amikor már felbukkant, arról sokan tudják, hogy mennyire szorongató helyzetet teremt az állományban.

szivbetegsegek-4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://amindenit.blog.hu/api/trackback/id/tr6217305210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása