Edzési tippek
2023. február 07. írta: Mag László

Edzési tippek

edzesi-tippek-3.jpg

A pozitív megerősítéses tréning híveként az egyik célom, hogy elkerüljek mindent, ami olyan helyzetet teremt, amelyben a papagáj hajlamos lehet a csípésre, támadásra, harapásra. Ez azt jelenti, hogy kerülöm az erőszakot, megerősítem a kívánt viselkedést, mint például a kezemre lépést, amikor szólok, vagy amikor nem, ahogyan az adott esetben szükséges, és nagy figyelmet fordítok a papagájom testbeszédére, amely azt üzeni, hogy "hátrálj", és ezt tiszteletben tartva pontosan ezt teszem.

edzesi-tippek-2.jpg

Hosszú távon ezek a stratégiák kevésbé valószínűvé teszik, hogy a madár a jövőben hajlamos lesz agresszív viselkedést tanúsítani. Bizalom alakul ki, ahogy a papagáj megtanulja, hogy nem kényszerítem semmire az akarata ellenére, és ha úgy dönt, hogy bizonyos viselkedést tanúsít, akkor a papagájnak nem lesz szüksége a segítségemre (mint például kézre vagy vállra felállni), akkor a kívánt eredményt érdemli ki, ami gyakran jutalomfalatokat jelent. Igen!

edzesi-tippek-1.jpg

Azonban úgy gondoltam, hogy megosztok néhány "technikás" típusú dolgot, amit évek óta használok. A papagájokkal való első találkozás egy nagy része annak, amit csinálok, amikor szemináriumokra utazom. Egy következő posztban kielemezzük a témát.

A bejegyzés trackback címe:

https://amindenit.blog.hu/api/trackback/id/tr9718043358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása