Tudj meg többet!
2021. július 25. írta: Mag László

Tudj meg többet!

A 2006. évi állatjóléti törvény kimondja, hogy minden kedvtelésből tartott állattulajdonosnak észszerű lépéseket kell tennie annak biztosítása érdekében, hogy az állatok jóléti szükségletei teljesüljenek. Ennek alapján a jó gazdi mindig arra törekszik, hogy olyan termékeket biztosítson a papagájának, amelyek lehetővé teszik számára a természetes viselkedésformák megtartását fogságban élve is. Például mi olyan hevedereket vásároltunk nemrégiben, amelyek lehetővé teszik a papagájának a biztonságos repülést a szabadban, így a madárnak semmitől sem kell félni, a szabadban töltött időszak alatt gyakran előforduló ijedelem esetében sem.

tudj-meg-tobbet-3.jpg

Október egyben az állatok biztonságának és védelmének a hónapja is, amely, akárcsak az Animal Welfare Week (Állatjóléti Hét), kiemeli a háziállatok és a vadállatok jólétének szükségességét, fontosságát. Ennek a hónapnak az egyik gondolata az, hogy garantálni tudjuk a papagáj biztonságát az otthonunkban és az esetleges utazások során is. Liz Wilson specialista összeállított egy felsorolást a háztartási veszélyekről, amelyek fenyegethetik a papagájt, valamint azokról az egyszerű óvintézkedésekről, amelyeket megtehetünk annak megakadályozása érdekében, hogy az elméleti veszélyek valósággá váljanak.

tudj-meg-tobbet-2.jpg

Egy alapvető veszélyes pont, amikor a papagájt ki kell vinni a szabadba. Ilyenkorra utazási ketrecet kell beszerezni a tollas barát számára a biztonságos mozgatáshoz. Sok blogger önként jelentkezett természetvédelmi projektekre szerte a világon, amelyek mind hozzájárultak a vad papagájok jólétének javításához. Mert nem csak a háziasított madarakkal kell foglalkozni, nem szabad elfelejteni, hogy ők a vadonból származnak és ott rengeteg veszély fenyegeti őket. Barbara Heidenreich például a nagyon ritka Kakapo-val dolgozott Új-Zélandon, alapképzési technikákat tanít nekik.

tudj-meg-tobbet-1.jpg

Dot Schwarz nemrégiben kakadukkal foglalkozott a Fülöp-szigeteken, kollégája pedig Brazíliában figyeli meg a papagájokat, mindketten komoly mennyiségű tapasztalatot szereztek és ezt meg is osztják az érdeklődőkkel, főleg a tartás és az ápolás témakörében.

A bejegyzés trackback címe:

https://amindenit.blog.hu/api/trackback/id/tr1716637646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása